Бутафорни референдуми. Фалшиви резултати. Ние не признаваме нито едното, нито

...
Бутафорни референдуми. Фалшиви резултати. Ние не признаваме нито едното, нито
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Бутафорни референдуми. Фалшиви резултати. Ние не признаваме нито едното, нито другото

" Бутафорни референдуми. Фалшиви резултати. Ние не признаваме нито едното, нито другото. "

Това написа в " Туитър " ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Припомняме, че съгласно Москва, референдумите в 4 украински области са приключили сполучливо, без съществени нарушавания и с голямо болшинство на искащите анексия към Русия.

Руският президент Владимир Путин сподели, че Русия желае да " избави хората " в четири окупирани области в Украйна.

" Спасяването на хората в териториите, където се организира този референдум е във фокуса на вниманието на цялото ни общество и на цялата страна ", сподели Путин.

Той евентуално ще разгласи формалното анексиране на окупираните райони на Украйна към Русия до дни, сподели министерството на защитата на Обединеното кралство тази заран.

Украйна неведнъж е предупреждавала, че съветската анексия на спомагателни територии ще унищожи всевъзможен късмет за мирни договаряния, седем месеца откакто Москва стартира нашествието си в страната.

Така наречените референдуми в четири окупирани района на Украйна бяха избрани като " очевидно нарушаване на интернационалното право " от ръководителя на НАТО.

Йенс Столтенберг съобщи, че гласуванията, извършени от Русия в провинциите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, нямат легитимност. В обява в Twitter, той добави, че тези територии са част от Украйна.

Набързо проведените гласувания бяха извършени в продължение на пет дни в четирите окупирани области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, които съставляват към 15% от украинската територия, цитира news.bg.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР