Бусовете спряха заради карантината. Оставаме без колети от България. Край

...
Бусовете спряха заради карантината. Оставаме без колети от България. Край
Коментари Харесай

Нашите гурбетчии в Италия изплакаха огромна мъка заради коронавируса

Бусовете стопираха поради карантината. Оставаме без пратки от България. Край на домашната ракия против вирусите, лютеница, родни храни “.

Това оповестиха гурбетчии от Родопите, които от години живеят на Апенините, предава 24Родопи.

Италия започва невиждани ограничения против разпространяването на ковид, обявявайки национална карантина. По последни данни, повече от 17 660 души в Италия са инфектирани, а умрелите са 1 266. Възстановили са се 1 439 души.

В същото време хиляди нашенци работят и живеят на Апенините. Десетки превозвачи пък вършиха ежеседмични курсове до страната, траспортирайки пратки в двете направления. Те обаче са прекратили активност, най-малко до април, до когато е оповестена националната карантина.

В същото време всеки завърнал се от Италия в България предстои на 14-дневна карантина в домашни условия.

Припомняме, че тя към този момент завърши за осемте възпитаници от Кърджали и двамата учители, които се завърнаха след 16-дневен престой в региона на Милано. Всички са здрави.

„ Има боязън, суматоха, усеща се на всички места. Трафикът в Рим в никакъв случай не е бил толкоз омекотен. Хората се запасяват с хранителни артикули.

С десетки хора от Родопите съм разговаряла все още, които не считат да се прибират на този стадий в България “, уточни 60-годишна жена от Кърджалийско. Тя работи в региона на Рим от 13 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР