Бурята Юнис продължава да бушува на Британските острови. Има съобщения

...
Бурята Юнис продължава да бушува на Британските острови. Има съобщения
Коментари Харесай

Загинал в Ирландия, ранени в Англия и много щети от бурята Юнис

Бурята Юнис продължава да бушува на Британските острови. Има известия за един умрял в Ирландия и ранени в Англия. Нанесени са доста материални вреди.

Изключително мощните ветрове на бурята доведоха до спиране на електрозахранването, анулация на полети, затваряне на учебни заведения и мостове.

На остров Уайт вятърът доближи 200 километра в час. Код алено към момента остава в действие на доста места в Южна и Източна Англия. Червен код бе разгласен за първи път в Лондон, откогато бе въведена системата през 2008 година.

Това е втора стихия за седмицата след Дъдли, която мина по на север през Шотландия, Северна Англия и Северна Ирландия и остави хиляди семейства без ток.

Сега Юнис отнесе покриви на здания, повали електрически стълбове, изкорени дървета. Покривът на известната O2 Arena в Лондон е мощно потърпевш.

Най-малко 40 000 домове в Уелс са без електричество.

Мъж в Ирландия е бил погубен на място от паднало дърво.

Има сведения за ранени в Англия. Жена е със съществени пострадвания по главата от паднали парчета от покрив в Хенли-он-Темз.

Мъж в Югоизточен Лондон е потърпевш от паднала външна мазилка. Има и различен ранен близо до гара „ Уотърлу “.

Транспортът е съвсем изцяло неподвижен. Не се движат влакове.

Отменени бяха полети след показани фрагменти по какъв начин аероплан едвам каца на летище „ Хийтроу “. Фериботните връзки бяха прекратени.

В Северна Англия, където ветровете не са толкоз мощни, пък придвижването бе парализирано от падащия сняг.

Прогнозата е бурята Юнис, която се движи от изток на запад, последователно да позагуби силата си и да премине през Англия с настъпването на нощта, само че мощни ветрове се чакат и на следващия ден.

 Покривът на известната O2 Arena в Лондон е мощно потърпевш. Снимка ЕПА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР