Бурята в Гърция, която отне живота на 7 души, беше

...
Бурята в Гърция, която отне живота на 7 души, беше
Коментари Харесай

Синоптик: Бурята в Гърция беше очаквана

Бурята в Гърция, която лиши живота на 7 души, беше предстояща. В Гърция бяха издали предизвестие червен код за доста рисково време в Северната част на страната.
Това съобщи пред Българска национална телевизия синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.

Причината е създалата се синоптична конюнктура в Европа и над Балканския полуостров с мощна конвективна облачност, мощни гръмотевични стихии. 24 часа по-рано Extreme Forcast показателят дава индикации, че в Гърция, Италия и Южна България ще има обилни превалявания. Ние бяхме издали жълт код за превалявания, само че самият център на циклона мина по-южно, сподели синоптикът.

Сега в Гърция е много умерено времето. В идващите дни следва отново прекосяването на атмосферен фронт - в събота и неделя има възможност за превалявания, по-интензивни в неделя.

В началото на идната седмица - във вторник и сряда - има нараснала възможност да премине южно циклон. Красимир Стоев предложи на всички, които са на път за отмора или работят в Гърция, да са извънредно деликатни и да наблюдават прогнозите за рисково метеорологично време.

Около 20 юли ще премине още едно разстройване, с по-краткотрайни феномени и по-късно стартира повишение на температурите.

За България в неделя вероятността за превалявания се покачва. Тогава ще има намаляване на температурите. Около 21 градуса ще са в София, ще има превалявания в южната част на страната. В началото на идната седмица още веднъж ще има купесто-дъждовна облачност. Повишение на температурите ще има в края на второто десетдневие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР