Буря, връхлетяла щата Калифорния, взе жертви и остави на тъмно

...
Буря, връхлетяла щата Калифорния, взе жертви и остави на тъмно
Коментари Харесай

Буря взе жертви и прекъсна тока в Калифорния

Буря, връхлетяла щата Калифорния, взе жертви и остави на мрачно стотици хиляди, заяви АП. Има данни за минимум четирима починали. 

Властите в щата наредиха и евакуации във високорискова крайбрежна зона, където кални свлачища убиха 23 души през 2018 година

Прекъснато е електрозахранването на повече от 100 000 души.

Съобщава се за наводнения. 

Ветрове с пориви до 85 м/с постановиха анулацията на повече от 70 полета на интернационалното летище в Сан Франциско и събориха дървета и електропроводи.

Очаква се бурята да излее до 152,4 милиметра дъжд в елементи от региона на залива на Сан Франциско, където по-голямата част от района остана с предизвестия за наводнения до късно в четвъртък вечерта. В Южна Калифорния бурята доближи пик на активност през нощта до рано сутринта в четвъртък, като в окръзите Санта Барбара и Вентура евентуално ще има най-вече дъжд, споделиха синоптиците.

 Службата за незабавни случаи на губернатора на Калифорния предизвести, че ситуацията е най-тежкото за щата в последните 5 години.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи изключително състояние. 

Кметът на Сан Франциско Лондон Брийд сподели на конференция, че градът се готви за война. Екипите почистиха запушени дренажи, пробваха се да реалокират бездомните хора в приюти и раздадоха незабавни консумативи на тези, които отхвърлиха да отидат.

Градът е раздал толкоз доста чували с пясък на жителите, че доставките краткотрайно свършиха.

Бурите и дъждовете обаче няма да бъдат задоволителни, с цел да сложат официално край на продължаващата тежка суша в щата, която към този момент навлиза в четвъртата си година.

В същото време щати като Минесота и Уисконсин се борят със студа, който взе жертви. 

Припомняме, че това е следващото злополучие, което раздрусва страната за последните месеци. 

През декември, рисково ниски зимни температури и изобилен снеговалеж взеха доста жертви, като доведоха обособени щати и до транспортен безпорядък.

Експерти също оповестиха тогава, че бедствията са исторически.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР