Буркина Фасо е първият 1/4-финалите в Купата на африканските нации,

...
Буркина Фасо е първият 1/4-финалите в Купата на африканските нации,
Коментари Харесай

Червен картон, пропусната дузпа, отменен гол, автогол и 18 дузпи по-късно Буркина Фасо прескочи трапа

Буркина Фасо е първият 1/4-финалите в Купата на африканските народи, откакто в профил отбора на Габон в типичен за шампионата жанр.

Първо Бертранд Траоре пропусна дузпа в 18', а по-късно нападателят изкупи прегрешението си с попадение 10 минути по-късно.

След това гол на Бупендза бе анулиран след намесата на ВАР, защото имаше засада на нападателя.

Сидни Обиса бе изпъден от терена в 67' за втори жълт картон и въпреки да последваха съществени разногласия със съдията от него и съотборниците му, основанията за наказването бяха напълно налице.

Оттам насетне обаче габонците заиграха надалеч по-концентрирано и след няколко положителни офанзиви в добавеното време на втората част стигнаха до изравнителен гол, въпреки и благодарение на Адама Гуира, който преодоля своя-собствен вратар.

Продълженията ни сервираха не по-малко драма, тъй като буркинците бяха надалеч по-притеснени от обстановката и едвам не се простиха с шампионата в тази толкоз неуместна обстановка с човек повече.

При дузпите видяхме избавения удар на Канга при четвъртото осъществяване и удара над гредата на Симпоре. След това при осмите накзателни удари Н'Гакуту също откри ръцете на вратаря, а Тапсоба на собствен ред стреля високо в трибуните. Последва удар в сглобката на Палун, а при рикошета кълбото се удари на половин метър от гол-линията, само че въпреки всичко не влезе. Победният удар бе дело на Уедраого след дузпа №18.

Това несъмнено бе конфликт, който ще се помни дълго от феновете и играчите на двата тима. Освен всичките забавни събития, имаше още 14 жълти картона, с цел да допринесат за колорита на мача.

Буркина Фасо в този момент чака спечелилия от двойката Нигерия - Тунис, с цел да научи с кого ще спори за място на полуфиналите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР