Бури, мълнии и градушки удариха в Северозапада. Прогнозите на синоптиците

...
Бури, мълнии и градушки удариха в Северозапада. Прогнозите на синоптиците
Коментари Харесай

Бури и градушки в Северозапада, утре започва затопляне

Бури, мълнии и градушки удариха в Северозапада. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и на доста места се изсипаха порои.

Бурите обаче свършиха, тъй като валежната зона към този момент много отслабна, а и последователно се измества на североизток. В идващите часове даже да превали, няма да е мощно, а през нощта към този момент съвсем на всички места ще спре. Утре времето ще бъде най-вече слънчево и стартира стопляне.

Наши фенове изпратиха фрагменти в рубриката ни „ Аз, репортерът” на проливния дъжд в Дупница, който трансформира част от улиците в реки. В София валя съвсем непрестанно, само че няма съществени сигнали за провали.

От сутринта до момента в столицата са паднали нови 12 л/кв.м. Като ги прибавим към количествата от през нощта, общото количество дъжд от началото на валежната конюнктура е 24 л/кв.м. Нови 12 литра паднаха и в Ново село и там общо стават 47 л/кв.м.

Монтана, Драгоман и Враца са другите най-дъждовни места.

Чипровското село Железна е едно от местата в Северозападна България, към което природата бе най-сурова през последното денонощие. Тук тя се прояви с продължителна градушка и нанесе вреди върху реколтата, само че в планината бурята беше в действителност свирепа.

--> В предбалканското село Каменна Рикса гръмотевица подпали къща. Тя е съвсем изцяло унищожена, изпепелени са и други постройки в същия парцел. Спасени са доста прилежащи здания.

Къщата е необитаема, няма потърпевши от пожара.

Силният вятър и гръмотевиците предизвикаха повреди по електропреносната мрежа в няколко обитаеми места. Властите оповестяват и за прекършени дървета и клони. Последиците обаче бързо са били отстранени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР