Бури и проливни дъждове предизвикаха проблеми и нанесоха щети в

...
Бури и проливни дъждове предизвикаха проблеми и нанесоха щети в
Коментари Харесай

Бури и проливни дъждове предизвикаха проблеми в Румъния

Бури и проливни дъждове провокираха проблеми и нанесоха вреди в Южна Румъния. В Букурещ пожарната работа е получила нощес 30 сигнала за помощ след бурята, връхлетяла столицата, оповестява Аджерпрес и Българска телеграфна агенция.

Служители на Инспектората за изключителни обстановки са отстранявали паднали дървета и електрически стълбове и са отводнявали наводнени дворове и изби. Щети са нанесени на девет автомобила.

Снощи в Букурещ бе разгласен оранжев код за неприятно време.

В няколко обитаеми места в прилежащия окръг Прахова пожарникари отводняват тази заран дворове и изби, оповестява още Аджерпрес. Наводнена е централата на румънската железопътна компания в селището Пояна Къмпина. Бурята е съборила дървета на доста места в окръга, в това число върху покрива на къща в село Горнет Криков, само че за благополучие няма потърпевши хора.

Общински път в Прахова е блокиран поради наводняване, осведоми Окръжният инспекторат на полицията.

Около 200 души със 100 автомобила останаха блокирани през вчерашния ден следобяд на пътя в долината на река Черна в окръг Караш-Северин поради паднали камъни вследствие на проливните дъждове, оповестява Аджерпрес.

Големи камъни се срутиха в стеснен сектор на пътя към балнеолечебния курорт Бъйле Херкулане, предизвиквайки километрична опашка от блокирани коли. От незабавните служби и полицията прецизираха, че няма потърпевши хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР