Бургаският университет Проф. д-р Асен Златаров“ ще разкрие филиал за

...
Бургаският университет Проф. д-р Асен Златаров“ ще разкрие филиал за
Коментари Харесай

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ разкрива филиал за медицински сестри в Кърджали

Бургаският университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ ще разкрие филиал за медицински сестри в Кърджали. Решението е било взето в петък на тържествено съвещание по случай 60-годишния празник на висшето учебно заведение на съвещания на новоизбрания научен съвет.

Новината бе обявена от ректора на университета проф. доктор Христо Бозов по време на снощния празничен концерт, който се проведа в Държавна Опера-Бургас, а почетен посетител бе президентът Румен Радев

Тържествен концерт. Снимка: Искра.бг

На съвещанието е било взето още едно доста значимо решение – да се започва процедура за акредитация на факултет по фармация в града. Проф. Бозов подсети, че в университета към този момент действат сполучливо два факултета – по Обществено здраве и здравни грижи, както и Медицински факултет.

„ Факултетът по медицина към момента млад, само че се трансформира в най-търсеният измежду студентите. Миналата година постигнахме народен връх по искащи да учат медицина, като 25 девойки и 13 момчета аплайват за едно място. Скоро ще приемем първите задгранични по медицина, през днешния ден разписах заповедта за 27 студенти чужденци, които ще учат в нашия университет “.

Знаменосци. Снимка: Искра.бг

Проф. Бозов добави, че след две години ще бъде изпратен и първият випуск от лекари , като упованията му са университетът да помогне с фрагменти за реализирането на плана за детска болница в Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР