Бургаският театър събира Асен Блатечки и Койна Русева за юбилеен

...
Бургаският театър събира Асен Блатечки и Койна Русева за юбилеен
Коментари Харесай

"Омразна любов" събира Койна Русева и Асен Блатечки в юбилеен спектакъл

Бургаският спектакъл събира Асен Блатечки и Койна Русева за юбилеен театър. Звездите ще играят в „ Омразна обич “ под режисурата на Борислав Чакринов. Премиерата е през днешния ден от 19 часа и е първата за новия сезон. Спектакълът е взаимна продукция на трагичен спектакъл " Адриана Будевска " - Бургас и театрална къща " Viva Atre ". 

На афиша, под имената на Асен Блатечки и Койна Русева е изписано „ на 100 ”, тъй като представлението отбелязва житейските юбилеи на двамата. Идеята е на режисьора и шеф на трагичния спектакъл Борислав Чакринов. Представлението е амбициозно и много охолно за тези коронавирус времена, разгласи той:

" Подбрах от международната класика тези подиуми, в които най-бързо взаимоотношенията сред мъжа и дамата стигат от последна ненавист до неистова обич. Сценичното им партньорство е удивително и позволяваше да се направи този асортимент на текстове, който в профил може би наподобява леко нахален-да се опиташ да събереш в един театър двама артисти, които да изиграят пет пълноценни огромни функции. Те се оправят героичен, чакам реакцията на феновете. "

Спектакълът е по текстове на Шекспир, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко, а във фокуса на сцената са връзките сред артисти. Пред БНР-Бургас двете звезди споделиха в гримьорната преди генералната подготовка:

" Доста разкриваме за актьорската специалност. С целия си искра лъсват така наречен вътрешно-заводски връзки, през какво минават артисти, които от дълго време работят дружно, всевъзможни перипетии-пикове, спадове. "   

" Да не забравяме въпреки всичко, че е комедия. По комичен метод се демонстрират взаимоотношенията на сътрудници артисти, които са имали мощна и буйна връзка, която поради голямото им его се е разпаднала и след 10 години разлъка един предвидлив продуцент взема решение да ги събере още веднъж, с цел да направи скандал и по този начин представлението им да има триумф ", прибавя Блатечки.

В двадесет от тези 50 житейски години двете звезди споделят сцената в разнообразни театрални спектакли. Имат и пояснение за химията посред им . Койна Русева споделя: " Въпрос на сработване, напасване на его. В партньорството има някой закони, които при нас са се получили о.к. Важно е кой е против теб и в кого тъкмо се отблъскваш, с цел да катериш нагоре. "

Най-важното за Асен Блатечки: " Тази химия не може да се реализира, или я има или я няма. От първия момент на сцената нещата с нея се получиха. Абсолютно съм спокоен, когато тя е насреща, тъй като знам, че тя ще ме извади или аз ще я извадя от обстановка.

На сцената в " Омразна обич " им партнират Асен Лозанов и Стефан Иванов. За петте облика, в който се превъплъщават, са поръчани специфични костюми, а перуките са направени в киноцентъра. 

Софийската премиера е планувана за 31 октомври. " Омразна обич " ще се играе на сцената на " Сълза и смях ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР