Бургаският плувец Цанко Цанков ще пробва да подобри световен рекорд

...
Бургаският плувец Цанко Цанков ще пробва да подобри световен рекорд
Коментари Харесай

Цанко Цанков ще пробва да подобри светавен рекорд по плуване

Бургаският плувец Цанко Цанков ще опитва да усъвършенства международен връх за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн. Събитието ще се извършено на 22.08.2020 година (събота) в плувен комплекс " Флора " - Бургас.

 

В цялата история на българското спортно плуване и маратонското ни плуване, към сегашния миг няма регистриран опит за 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн, нито осъществен сполучлив подобен. Тъй като мероприятието ще бъде осъществено за първи път в България, при сполучлива реализация то ще стане част от българската и бургаска плувна история.

 

Европейският и Световен връх за 12-часово скоростно плуване без спиране в 50-метров басейн е 41 200 метра и принадлежи на състезателя Мартин Стрел (Словения). Поставен е на 07.10.1998 година в гр. Женева (Швейцария).

 

Началото на преплуването ще бъде обещано тъкмо в 7 ч. и 30 мин. сутринта на 22 август. То ще бъде осъществено в сходство с правилника на FINA (Световната Федерация по плувни спортове) и LEN (Европейска Федерация по плувни спортове).

 

За спомагателна атрактивност на събитието, ще бъдат изпратени предложения до всички бургаски клубове, които имат предпочитание, да включат свои деца и картотекирани състезатели над 10-годишна възраст. Децата ще плуват редом с Цанко във всички останали коридори на басейна.

 

Входът на басейн " Флора " ще бъде свободен в този ден за фенове, спортисти, родители, представители на медиите, публични лица и фенове на плувните спортове.

 

Краят на мероприятието ще бъде даден тъкмо в 19 ч. и 30 мин.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР