Бургаският апелативен съд отмени оправдателна присъда и наложи наказание на

...
Бургаският апелативен съд отмени оправдателна присъда и наложи наказание на
Коментари Харесай

Съдят земеделец за измама с европейски пари

Бургаският апелативен съд анулира оправдателна присъда и наложи наказване на аграрни собственик от Средец, дал погрешни сведения за обработка и поддръжка на аграрни площи.

Въззивният съдът призна Емил Р.,управител на " Странджа Агро “ ЕООД, за отговорен в това, че на 14.05.2016г. в Средец, пред Общинска работа " Земеделие “, в качеството си на търговец, ръководещ и представляващ сдружението е подал Заявление за подкрепяне на земеделските производители и приложени към него " Таблица за употребяваните имоти 2016г. “, в което е показал погрешни сведения за да получи средства от Европейски фонд за гарантиране в земеделието. В документите той е показал, че употребява, обработва и поддържа в положително земеделско и екологично положение декларираните общо 10 ха в землището на с. Сливово, община Средец, като площи годни за паша или косене. При осъществена инспекция на място, по отношение на допустимите площи за подкрепяне е установено, че 9 от общо декларираните имоти са напълно неприемливи за подкрепяне.

Апелативните съдии постановиха на Емил Р. наказване " отнемане от независимост “ за период от една година и " санкция “ в размер на 2000 /две хиляди / лв. в интерес на страната, като отсрочи изтърпяването на наказването за изпитателен период от три години.

Присъдата предстои на касационно обжалване и протестиране пред Върховен касационен съд на Република България в 15-дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР