Бургаски бакшиш се опита да смъкне две кожи от клиент,

...
Бургаски бакшиш се опита да смъкне две кожи от клиент,
Коментари Харесай

Нагъл бургаски бакшиш опита да оскубе чужденец с космическа тарифа, но си намери майстора

Бургаски бакшиш се опита да смъкне две кожи от клиент, откакто разбра, че мъжът е чужденец и затова елементарно може да бъде излъган. Оказа се обаче, че индивидът е женен за бургазлийка - известния музикален възпитател Елена Клеппе, живее в Бургас и добре знае какви са цените на таксиметровите услуги.

Скандалният случай бе споделен от брачната половинка му в обществената мрежа, написа "Флагман ".

"Този субект е изискал на мъжа ми 19 лева от гарата до ъгъла на ул. "Калоян " и ул. "Раковска ", виждайки,че е чужденец. Цените са били написани на прозорците.

Когато мъжът ми обяснил,че живее в Бургас и знае цените на такситата, оня му споделил, че е от Слънчев Бряг и извадил от джоба си друга цена. Какво вършим хора? Така ли сме гостоприемни? ", възмущава се Елена Клеппе.

Тя популяризира и фотоси на двете цени, които копърката употребява съгласно случая. Според тях колата се води на две компании.



Едната е Едноличен търговец „ Кесов-Б.Кесов” със притежател Георги Кесов. В нея цените са сходни с тези на останалите таксита в града - 1,20 лв/км, 1,80 лева - първична такса, 0,60 лева за 1 минута престой. Втората цена обаче безусловно реже глави от кръста - 5 лева първична такса, 5 лв/км и 2 лв. за 1 минута престой. /

Така, в случай че те хване светофара до Новата поща, ще платиш 4-5 лв. единствено, до момента в който чакаш да светне зелено/. Това били настоящите цени за туристи в Слънчев бряг при деен сезон, обяснил таксиджията, без да навлиза в дребната детайлност, че Бургас не е Слънчев бряг и интензивният сезон не продължава доникъде на ноември.

Така, вместо 3 лв., бакшишът изискал от клиента си 19 лв. и не показал касова записка. Смаяният чужденец извадил последните си български пари – 10 лв. и ги дал на копърката. В подмяна бил отрупан с обиди и нецензурни квалификации.

По думите на други водачи в този отрасъл, въпросният автомобил „ Дачия” с регистрационен номер „ А 3105 ММ” и различен път е опитвал да скубе клиентите си. "Това е една наслойка от нашия отрасъл, дето лъже и краде всеки клиент. Но и доста пердах е изял, и доста нощи е преспал в ареста. Надявам се да не оставите нещата единствено с писане във фейсбук ", написа в един от мненията.

„ При съществуването на две тарифни картончета, значи има два апарата в колата, единият безусловно противозаконен. Колата евентуално въобще не е предходна стандартизация”, написа различен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР