Бургаската градска галерия Петко Задгорски“ се превърна в магнит за

...
Бургаската градска галерия Петко Задгорски“ се превърна в магнит за
Коментари Харесай

Не пропускайте изложбата на Майстора в Бургас

Бургаската градска изложба „ Петко Задгорски “ се трансформира в магнит за ценителите на изкуството от всички възрасти. Вече няколко хиряди души минаха през залата, където са подредени шедьоврите на Владимир Димитров – Майстора. Засилен е ползата и от страна на преподаватели и възпитаници от гимназиите и междинните учебни заведения в града.

Впечатляващата експозиция на най-самобитния ни художник, чиито платна са извънредно разпознаваеми, бе публично открита от кмета на Бургас Димитър Николов. Изложбата демонстрира 43 живописни произведения и рисунки и ще гостува до 22 март.

„ От откриването до през днешния ден съвсем не сме имали дни без група от възпитаници, а с тяхното наличие тук всичко придобива още по-голяма значителност. Много сме щастливи от интереса и сме признателни на преподавателите, които имат отношение към изкуството. Младежите са доста дейни. Вълнуват се от живота и творчеството на Майстора и задават въпроси, а те са най-хубавата част от срещата. ”, споделят от екипа на галерията.

Гостите на изложбата се разхождат измежду творби от съвсем всички интервали на Майстора – рисунки, които той е основал по времето, когато е бил боен художник, превъзходните пейзажи, в които се вижда прелестната българска природа, и хубостта на българката. Сред селектираните произведения намират място два автопортрета от първия огромен цикъл на художника с автопортрети.

В изложбата са селектирани творби от галериите в Стара Загора, Ямбол, Казанлък и Сливен.

„ Аз свързвампри всяка идеячовека с вселената, която трепти от наслада и взема присъединяване във всичко, което той прави. Каквато и концепция да третирам, третирам безконечния живот. Може и единствено цвете да рисувам, само че да отразиш единството на безконечния живот, на Вселената, това е. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР