Бургас. Сумата от 11 360 лв., събрана след проведения в

...
Бургас. Сумата от 11 360 лв., събрана след проведения в
Коментари Харесай

Над 11 000 лева ще бъдат разпределени между 16 деца на починали служители от различни звена на ОДМВР - Бургас

Бургас. Сумата от 11 360 лева, събрана след извършения при започване на юни обичаен полицейски благотворителен шампионат по футбол, ще бъде разграничена сред 16 деца на умряли чиновници от разнообразни структурни звена на Министерство на вътрешните работи – област Бургас, разгласи Павлин Ковачев - ръководител на Управителния съвет на футболен клуб „ Свети Никола ” – Бургас, уредник на спортната конкуренция. Това оповестиха от ОДМВР - Бургас .

Парите са събрани от състезателите в шампионата, събрал през тази година рекордните 24 тима. 12-ото следващо издание на Купата „ Свети Никола ” се организира на 4-ти и 5-ти юни на игрищата на Спортен център Славейков, откакто предходната година поради пандемията от ковид, интернационалното присъединяване беше лимитирано. За първи път през актуалната година в обичаен благотворителен шампионат по футбол се включиха полицейски тимове от Полша, Черна гора и Турция. Полските тимове са два - от Миелец и от Олщин, а турския отбор е от Люлебургаз. Участваха още служителите на реда от Биелина (Босна и Херцеговина), Скопие (Република Северна Македония), румънските тимове от Регинея Дол и от Алба Юлия, както и полицейски обединения от Черна гора и Сърбия.
Основната част от парите бе събрана, като вноска за присъединяване в Международния шампионат от всеки от участващите тимове, само че в кутия за дарения, сложена в Спортен комплекс „ Славейков ” за времето на спортната самодейност, също бе събрана дарителска сума. Част от нея бе получена от разиграната на търг картина „ Фарът на Ахтопол ” на бургаския художник Светозар Арнаудов, дал безплатно творбата си за задачите на благотворителната самодейност. Произведението на изкуството за втора подред година отпътува за Видин, откъдето е притежателят му Валери Гергов, спечелил го за сумата от 450 лева

В наличието на основния юрисконсул в ОДМВР – Бургас – Гергана Владимирова и инспектора по предварителна защита Цветелина Рандева, контрольор Павлин Ковачев отвори кутията за дарения и преброи намиращата се в нея сума. „ Всяко едно от децата на умряли чиновници от обособените структурни звена в системата на Министерство на вътрешните работи с месторабота Бургаска област ще получи подаяние в размер на 710 лева ”, заяви Павлин Ковачев и добави че парите на подрастващите ще стигнат до тях преди началото на лятната почивка с цел да може всяко дете да се снабди с мечтаните дарове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР