Бургас ще бъде домакин на второто издание на фестивала FIRST

...
Бургас ще бъде домакин на второто издание на фестивала FIRST
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на Фестивала по роботика

Бургас ще бъде хазаин на второто издание на фестивала FIRST LEGO League Challenge, който ще се организира на 20 април в постройката на Бургаския свободен университет. За събитието в морския град ще дойдат възпитаници и тимове от цялата страна с интерес в роботиката, с цел да премерят сили в съревнованието.

Фестивалът се провежда от Центъра за креативно образование в партньорство с Община Бургас и Бургаския свободен университет.

FIRST LEGO League Challenge е най-големият фестивал за Лего роботика, провеждан в 110 страни в целия свят с милиони участници. Той съставлява игрова STEM стратегия, посредством която учениците на възраст 9-16 години построяват значими привички за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно планиране и шифроване, както и разширение на своя речник и схващане на STEM понятия и концепции.

Целта на формата e поощряване на любознанието и интереса на децата и младежите към роботиката и ефикасното използване на знанията и уменията, добити по време на работата им с роботите, в действителния живот.

Тази година тематиката на програмата е „ Шедьовър “ ( “Masterpiece ”), въодушевена от света на изкуството. Учениците ще изследват, конструират и програмират, до момента в който измислят нови способи за основаване и разпространяване на изкуство по целия свят.

Освен надпреварата с LEGO роботи, събитието ще включва и изложбена част, в която ще вземат участие школи, лаборатории и разнообразни организации из страната, които специализират в света на роботиката.

Входът на фестивала е свободен, а повече за него можете да научите на уеб страницата:https://creativekids.cct.bg/first-lego-league/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР