Бургас. Със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов се

...
Бургас. Със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов се
Коментари Харесай

Бургас: Отнеха разрешението за удължено работно време на „Сакса бийч“

Бургас. Със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов се лишава разрешението за удължено работно време на заведението „ Сакса бийч “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Така то губи правото да обслужва клиенти след среднощ. Целта на рестрикцията е да се опази здравето на хората, посещаващи заведението и да се предотврати осъществяването на нови нарушавания и закононарушения.
Заповедта на кмета е в действие от през днешния ден, петък, 31 август. Тя идва в отговор и в поддръжка на постъпило в Община Бургас писмо от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов, с което той дава детайлности за всеобщото сборичкване на повече от 10 лица, случило се на 29.08.2018 година към 02.00 часа в бар „ Сакса бийч “. При случая пострадаха съществено двама гости. Причинени са им телесни повреди, като по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 131, а, т. 12 от Наказателен кодекс. В писмото се показва още, че за 2018 година в Пето РУ-Бургас са получени осем сигнала за нарушение на нощната тишина, в които се оповестява за мощна музика от заведението, най-вече в дните петък и събота.
Бар „ Сакса бийч “ съставлява краткотраен преместваем обект с три дървени стени, открит откъм плажната линия 24 часа в денонощието. От страна на лицата, стопанисващи заведението, не се подхващат ограничения за затваряне на обекта откъм плажа през нощта, което е причина за нарушавания на разпоредения пропускателен режим и превишаване равнището на шума след 22.00 часа. На шефа на заведението са формирани четири протокола за предизвестие, на съображение член 65, алинея 1 от ЗМВР, за отговорността по член 3, т. 3 от НООРТОБ и по отношение на член 16а, алинея 2 от Закона за отбрана от шума в околната среда, като да сегашния миг притежателите на обекта не са подхванали ограничения за премахване на нарушаванията.
В тази връзка в Община Бургас е постъпило и копие от Заповед на РЗИ-Бургас за прекъсване озвучаването в посочения обект в часовия диапазон от 23.00 до 07.00 часа, от която се открива, че сдружението, стопанисващо обекта, не съблюдава откритите здравни условия и реализира активността си без да обезпечава опазването на виталната среда от нездравословно въздействащите върху здравето на индивида високи равнища на звук.
Директорът на ОДМВР – Бургас показва в писмото си до Общината мнение, че позволеното непрестанно нарушение на разпоредбите за вътрешния ред и настъпилият случай, по отношение на който е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12 от Наказателен кодекс от сдружението, стопанисващо бар „ Сакса бийч “, значи неспособност последното да подсигурява сигурността, живота и здравето на посетителите и личния състав в заведението, заради което дава рекомендация за предприемане на административни ограничения за лишаване на разрешението за удължено работно време.
Община Бургас счита, че стимулираното документално искане от ОДМВР – Бургас, съдържащо изложение на случай, при който е нанесена телесна щета, освен е официално съображение, само че несъмнено постанова нуждата от лишаване на издаденото позволение за удължено работно време №443/14.09.2017 година на бар „ Сакса Бийч “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР