Бургас. Районна прокуратура - Бургас предаде на съд Д.Д., който

...
Бургас. Районна прокуратура - Бургас предаде на съд Д.Д., който
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Бургас предаде на съд мъж, обвинен в лично укривателство на привлечен към наказателна отговорност за извършване на две убийства

Бургас. Районна прокуратура - Бургас съобщи на съд Д.Д., който е упрекнат за това, че е спомогнал лицето С.Р., упрекнат от своя страна в осъществяване на ликвидиране на две лица, да избегне наказателно гонене за тези закононарушения, без двамата да са се споразумели за това преди осъществяването на самите закононарушения. Това оповестиха от Районна прокуратура - Бургас . Престъплението е осъществено за времето от 29 октомври 2020 година до 27 август 2021 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.294, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, защото е осъществено при изискванията на продължавано закононарушение.

Д.Д. е упрекнат и за това, че е придобил и държал огнестрелно оръжие – револвер и муниции, без да има позволение за това. Оръжието е добито на 04 август 2021 година и е държано до 24 август 2021 година Престъплението, което е квалифицирано по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс, е осъществено в гр. Бургас.

Д.Д. е упрекнат и за това, че незаконно държал наркотични субстанции – коноп и кокаин, чиято обща стойност възлиза на 452 лв.. Престъплението е осъществено за времето от 04 август 2021 година до 24 август 2021 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че Д.Д. е спомогнал С.Р. да заличи следите от убийствата на Т.Б и Ю.М. без обвиненият и С.Р. да са се споразумели за това преди осъществяване на убийствата. Престъпното действие се показва в изтриване на следите от убийствата, укриване на движимостите на потърпевшите, труповете, оръжието и патроните, с които е лишен животът им. Прикрити от органите на реда са били фактическото реализиране на убийствата и техният причинител.

Установено е също по този начин, че Д.Д. е придобил от С.Р., а по-късно и държал без съответно позволение, револвер и 13 бр. патрони, които е укрил в мокро помещение, намиращо се във Военен клуб „ ДНА ”. В същото помещение е държал незаконно над 5 гр. кокаин и над 6 гр. коноп, представляващи високорискови наркотични субстанции.

Предстои Районен съд - Бургас да насрочи дата за осъществяване на правосъдното съвещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР