Бургас. Премиерата на най-новата книга на журналистът Марияна Праматарова ще

...
Бургас. Премиерата на най-новата книга на журналистът Марияна Праматарова ще
Коментари Харесай

Бургас: Мариана Праматарова представя книгата си „Сакрално: Чудесата близо до нас по време на фестивала „С книга на плажа

Бургас. Премиерата на най-новата книга на журналистът Марияна Праматарова ще се състои на 18 август в Експозиционен център " Флора ", оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Представянето на книгата " Сакрално: Чудесата покрай нас " е включено във фестивала " С книга на плажа ". Събитието се провежда от Община Бургас и Регионална библиотека " Пейо Яворов " - Бургас.
Мариана Праматарова е лекар по културно-историческо завещание. Живее и работи в Бургас. Пише лирика, журналистика и прозаичност. В книгата " Сакрално: Чудесата покрай нас " са показани православни манастири и светци, места с чудодейни мощи, лечебни води и чудотворни икони, които се намират покрай нас - в България, Гърция, Румъния, Северна Македония, Турция и на Балканите. Повечето от описаните места и светци са свързани с българската история, просвета и православна традиция, само че има и такива, които са непознати на необятната аудитория и се нуждаят от повече публичност. В този смисъл книгата има познавателно значение и осведомителен темперамент. Подходяща е за всички, които се интересуват от туризъм, поклоннически пътувания, история, просвета, и които с религия пристъпват светите места с цел да потърсят поддръжка в сложни моменти и берекет в щастието си, тъй като: " Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите и ще ви бъде обещано ". (Марк 11:24). Вярата, вярата и любовта са най-важните неща в живота и това не трябва да забравяме в никакъв случай.
На културно-историческа тема са и следните книги от същия създател: " Искри от вечността ", 2008 " Бургаски вдъхновения по света ", 2009 " Градове, храмове, колоси ", 2011 " Културно-историческото завещание и новите медии - трансформации и модерности ", 2015.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР