Бургас. Пиесата Емигранти“ с участието на Асен Блатечки и Калин

...
Бургас. Пиесата Емигранти“ с участието на Асен Блатечки и Калин
Коментари Харесай

Бургас: Пиесата „Емигранти“ с участието на Асен Блатечки и Калин Врачански ще бъде представена на 2 септември в града

Бургас. Пиесата „ Емигранти “ с присъединяване на Асен Блатечки и Калин Врачански ще бъде показана на 2 септември в Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Спектакълът гостува в морския град с помощта на културна организация „ Арт ателие “, театрална групировка „ Мелпомена “ и Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград. Режисьор на постановката е самият Асен Блатечки, а сценография и костюми – дело на Антония Попова. В спектакъла вземат участие Асен Блатечки и Калин Врачански.
В пиесата си „ Емигранти “ Славомир Мрожек показва проявата на безплодните опити за себереализация. Мрожек разказва картина на съжителството на двама сънародници – интелектуалеца АА и елементарният служащ ХХ. Действието се развива в една конюнктура, няколко часа в навечерието на Нова година. Героят на Асен Блатечки е типичният бежанец от преди 20 години, от тези емигранти при започване на демокрацията, които имаха опция да бягат. Общ служащ, избягъл от родното си място, с цел да завоюва пари, и мечтае като се върне да предложения на тържество целия град, с цел да видят всички, че „ стопанинът се е върнал от чужбина “. Героят на Калин Врачански е безспорен противовес – висшия интелектуалец, евентуално напуснал родината си по идейни аргументи. Като че ли, всичко разделя тези двама души. Единствено фактът, че са чужденци в страната, в която се намират им дава дребното допирни точки в лимитираното и студено витално пространство.
Режисьорът на постановката и артист Асен Блатечки споделя: „ Това е една пиеса, която нито осъжда, нито насърчава, нито поучава, тя просто следи в профил една такава орис – на емигранта. Това в действителност е пиеса за топлотата, насладата, другарството, опция да прегърнеш някой и да му кажеш една топла дума “. Премиерата на пиесата ще бъде на 2 септември, от 19.30 часа, на сцената на ДНА. Билети се продават на каса „ Часовника “ (до Общината).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР