Бургас. Навръх големия християнски празник Преображение Господне монаси от Света

...
Бургас. Навръх големия християнски празник Преображение Господне монаси от Света
Коментари Харесай

Бургас: Навръх големия християнски празник Преображение Господне монаси от Света гора посетиха Общината

Бургас. Навръх огромния християнски празник Преображение Господне монаси от Света гора посетиха Община Бургас. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Делегацията бе призната от кмета Димитър Николов. Монасите гостуват във връзка откриването на изложбата „ Атон. Фотографии и гравюри от Света гора “ през днешния ден в КЦ „ Морско казино “.
„ Радваме се, че тази галерия гостува в нашия град. Тя е скъпа, тъй като ще помогне да затвърдим престижа на православието в района. От своя страна Община Бургас продължава да влага в възобновяване и създаване на нови православни храмове. Помагаме с готовност и на манастира в Света гора “, сподели по време на диалога с атонските духовници Димитър Николов.
От своя страна атонските монаси споделиха, че Бургас е един от най-популярните български градове в Гърция. През вековете връзките сред православните християни постоянно са били мощни и всички ние би трябвало да ги запазим такива, а галерия като „ Атон. Фотографии и гравюри от Света гора “ оказват помощ извънредно доста в задача като тази, подчертаха още духовниците.
Експозицията „ Атон. Фотографии и гравюри от Света гора “ е за първи път в Бургас и съдържа скъпи експонати, които разкриват историята на святото място.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР