Бургас. На 20 юни от 21.00 часа на открита сцена

...
Бургас. На 20 юни от 21.00 часа на открита сцена
Коментари Харесай

Бургас: На открита сцена „Охлюва“ ще бъде прожектиран филм за опазването на дивите реки в Европа

Бургас. На 20 юни от 21.00 часа на открита сцена „ Охлюва “ бургазлии и гостите на града могат да изгледат кино лентата „ Синьо сърце “. Това оповестиха от Община Бургас . Прожекцията е част от международната акция „ Да спасим синьото сърце на Европа “ и се провежда от Фондация „ Виа Понтика “, взаимно с Община Бургас. Инициативата е на американския бранд „ Патагония “, труженик за запазване на последните свободно течащи реки в Европа.
Разпространението на кино лентата „ Синьо сърце “ започва на 28 април 2018 година. Световната премиера се състоя в Босна и Херцеговина и бе последвана от прожекции на Балканския полуостров и огромни градове по целия свят. Филмът документира борбата за запазване на албанската река Vjosa – най-голямата дива река в Европа, напъните да бъде избавен застрашеният балкански рис в Македония, както и битката на дамите от Крушчица, Босна и Херцеговина, които стачкуват денонощно, с цел да спасят единствения източник на питейна вода за локалното население.
На прожекцията ще бъдат показани любопитни обстоятелства за дивите реки на Балканите и за това по какъв начин би трябвало да обединим старания, с цел да запазим синьото си благосъстояние. Прожекцията е с вход свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР