Бургас. На 13, 14 и 15 септември Бургас ще е

Бургас. На 13, 14 и 15 септември Бургас ще е ...

Бургас: В града ще се проведе Фестивал на рибата и виното.

Бургас. На 13, 14 и 15 септември Бургас ще е домакин на Фестивал на рибата и виното, в чийто последен ден публиката и специално жури ще изберат „Най-добрата рибена чорба на Бургас“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Събитието ще се проведе до Експоцентър „Флора“ в Морската градина от 11.00 часа до 22.30 часа през всеки от трите дни. Входът е свободен.
Фестивалната зона ще събере на едно място кулинарни шатри, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси директно пред посетителите. Селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.
И през трите дни Детска зона ще забавлява най-малките. Тематични работилници на морска тематика ще провокират децата да рисуват, да правят сувенири, да открият своите таланти. Очакват ни още цирково шоу, кулинарни демонстрации, професионални консултации от сомелиер, много игри, състезания и конкурси, подкрепени с атрактивни награди. Популярни бургазлии също ще ни покажат кулинарните си умения, приготвяйки рибни специалитети.
По време на фестивала за вашето настроение ще се грижат популярни български изпълнители:
На 13 септември музикалната програма е поверена на „Обратен ефект" и бургаската група „Силует".
На 14 септември на сцената ще се качат група P.I.F. и Miry (Мирян Костадинов), който смело превзема музикалните класации с авторските си парчета. Димо Стоянов и компания пък ще изпълнят най-доброто от репертоара си, както и най-новите си парчета.
На 15 септември е посветен на някои от най-емблематичните български изпълнители. От сцената на фестивала ще прозвучат част най-обичаните песни на „Тоника СВ" и момчето, което говори с морето - Панайот Панайотов.
Първите два фестивални дни ще приключат и с прожекция на филм, свързан с морето. Ще бъдат представени „Корави старчета" в петък и „Летовници" в събота.

Източник: focus-news.net