Бургас. Множество представители на бизнеса излязоха на протест в Бургас,

...
Бургас. Множество представители на бизнеса излязоха на протест в Бургас,
Коментари Харесай

Множество представители на бизнеса излязоха на протест в Бургас срещу противоепидемичните мерки

Бургас. Множество представители на бизнеса излязоха на митинг в Бургас, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Бургас . Жители на града се включиха към националните митинги, които минават под надпис " Свобода за бизнеса ", проведени от представители на Сдужението на заведенията в България, на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и на Българската асоциация на заведенията.
Протестът е ориентиран против подхванатите противоепидемични ограничения, които внасят ограничавания в работата на заведенията и на другите предприятия.
Подкрепа в Бургас протестиращите получиха и от Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, който пристигна на място.

Недоволството си присъстващите показаха първо пред постройката на Областната администрация, където престояха за към половин час, след което се насочиха на шествие по основната улица " Александровска ". Намерението им е по-късно да се върнат пред постройката на Общината.
Те скандират и носят плакати с надписи " Искаме си естествения метод на живот и на работа ", " Как да си платим наемите ", " Ваксината е персонален избор, а не изискване да работа ", " Наемът е 100 % ", " Сметките за ток са кражба ", " Искаме съответни обезщетения " и други. Присъстващите показваха недоволството си към 30 минути, след което се насочиха на шествие към постройката на Община Бургас.

" Ако желаеме да имаме стопанска система, да имаме туризъм, да съхраним ресторантьорството и хотелиерството, най-правилното нещо е да свалим вечерния час, с цел да можем да си покрием разноските. Само в нашия бранш има ограничавания. С тези високи цени на тока, с тази инфлация, която идва, ще се докара до злополука на стопанската система и няма кой да я изправи. Само бизнесмените могат да бъдат този мотор, който да възпламени стопанската система. Единствената мярка, която работи, е понижената ставка на Данък добавена стойност ", съобщи Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.

Полицейското наличие в центъра на града е засилено.

Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР