Бургас. Магнетичният спектакъл Старо имане ще представи пред бургаска публика

...
Бургас. Магнетичният спектакъл Старо имане ще представи пред бургаска публика
Коментари Харесай

Ансамбъл Пирин ще гостува със спектакъла си Старо имане в Бургас на 16 юни

Бургас. Магнетичният театър " Старо имане " ще показа пред бургаска аудитория отбор " Пирин " на 16 юни в Летния спектакъл. Това оповестиха от Общината . В този театър отбор " Пирин " претворява наследството на обичайния фолклор във въздействащо модерно изкуство.

" Първа част " От тъга иде твойто име " разпростира прочувствената атмосфера на песните и танците, отдадени на освободителните битки в Югозападните български земи. Това е атмосфера на печал, само че и неотстъпчивост, на болежка, само че и на мощ и човешко достолепие. Втората част " Хляб, сол и вино " слага акцент върху главните метафори на живота и на неговото одобряване. Пресъздадени са фолклорни мостри от цялата етническа територия на България, в които се преплитат обреди и митология, труд и забавление. Претворен с опитност от креативния екип, фолклорът продължава да звучи настоящо и да вълнува със своите дълбинни послания и жизнеспособност ", показват от локалната администрация.

Спектакълът е построен по музика на: Марин Големанов, Петьо Кръстев, Матьо Добрев, Данчо Радулов, Росен Генков. Хореографията е на Тодор Бекирски, Николай Цветков и Георги Гаров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР