Бургас. Кметът Димитър Николов ще предложи на областния епидемиологичен щаб

...
Бургас. Кметът Димитър Николов ще предложи на областния епидемиологичен щаб
Коментари Харесай

Бургас: Кметът Димитър Николов ще предложи на областния епидемиологичен щаб да бъде обявена грипна ваканция от 15 януари до 18 януари

Бургас. Кметът Димитър Николов ще предложи на регионалния епидемиологичен щаб да бъде оповестена грипна почивка от 15 януари до 18 януари (включително). Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Кметът се срещна с шефа на РЗИ доктор Георги Паздеров, с цел да обсъдят покачвания % болни възпитаници в община и област Бургас. Според доктор Паздеров отсъстващите поради грипа възпитаници сега са над 15%. Щамът протича с следващи затруднения, тежки бронхити и бронхопневмонии, и съгласно медиците визира най-много деца от 0 до 14 години.
По тази причина кметът Димитър Николов ще предложи на регионалния епидемиологичен щаб, който ще заседава през днешния ден от 14.30 часа в постройката на Областната администрация - Бургас, да бъде оповестена грипна почивка от 15 януари до 18 януари (включително). Той ще предложи още детските ясли и градини да останат отворени, само че при засилен филтър към посетителите, а планувани за идващите дни събития с огромна посещаемост да бъдат анулирани. Община Бургас чакат да чуе и спомагателните ограничения, които ще предложат през днешния ден експертите от РЗИ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР