Бургас е първият град в България, в който има център

...
Бургас е първият град в България, в който има център
Коментари Харесай

Бургас се включва активно в кампания срещу насилието над жени

Бургас е първият град в България, в който има център приютяващ пострадали от полово принуждение. Той е и единственият в страната, предлагащ помощ на жертви на полово принуждение. Казва се " Вселена " и се намира в двора на Бургаската многопрофилна болница. Там пациентите, най-вече дами, получават здравна и психическа помощ. Центърът дава поддръжка на жертви на полови похищения в първичния, най-труден миг след травматичния случай.
По мотив интернационалната акция " 16 дни срещу насилието ", Асоциация „ Деметра “ афишира дни на отворените порти в двата си консултативни центъра за жертви на принуждение. В „ Център за предварителна защита на насилието “ на 27 и 28.11.2018година и „ Център за поддръжка на жертви на полово принуждение „ Вселена “ – 29 и 30 ноември. В поддръжка на организацията се включва и „ Зонта клуб “ Бургас, с няколко начинания. Всичките рейсове от градския превоз на Бургас ще осъмнат с афиши и дипляни против насилието над дами, публикувани от дамите на международната организация.
Организациите от Сдружение „ Алианс за отбрана от принуждение учредено на пола” също се причислява към интернационалните дни против насилието против дами, които не престават до 10 декември.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР