Бургас е една от критичните области, където недостигът на легла

...
Бургас е една от критичните области, където недостигът на легла
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Недостиг на легла и липса на лекари и медицински персонал в Бургаско

Бургас е една от сериозните области, където дефицитът на кревати за COVID-болни към този момент е осезателен.

Инфекциозното поделение в Бургас, където се настаняват най-тежките случаи на ковид, е цялостно на 100%, заети са всички 16 кревати, заяви bTV. Спешно настанените с други инфекциозни болести се пренасочват към болничното заведение в Айтос, с цел да може да бъде освободен още един етаж в допълнение.

COVID-отделения в региона се откриват в още три общински и две частни лечебни заведения. Легла ще бъдат обезпечени, само че на този стадий медицински експерти няма. Подобна е обстановката и в Гоце Делчев, където пациенти чакат, с цел да бъдат настанени в болница.

Персоналът на инфекциозното поделение в УМБАЛ - Бургас към този момент е на прага на изтощението.

" Направо сме станали, по какъв начин да ви кажа, като хотелите, на резервация, чакат да изпишем няколко индивида, с цел да може незабавно да се настанят идващите ", показва доктор Ростислава Кръстева - зам.-началник на Инфекциозно поделение.

Две от сестрите са напуснали. Така за 16 заболели се грижи по една сестра на промяна.

Според Дора Стоилова - старша сестра в Инфекциозното поделение, графикът е претрупан и се карат изключителни смени, което е непостижимо.

Д-р Светлозар Георгиев- зам.-директор на УМБАЛ Бургас, моли за помощ, изключително от доброволци, " изключително такива, които не имат вяра, че има ковид, да дойдат да оказват помощ, ще бъдат възнаградени ", споделя лекарят.

Спешно се отварят нови COVID-отделения.

В Карнобат към този момент има настанени трима заболели, във вътрешно поделение. Лекуват ги с съвещания по телефона, тъй като инфекционист няма.

Плановете на управлението са след ремонт на затвореното преди 10 години родилно поделение, болните от COVID-19 да бъдат настанявани тук. Те обаче ще употребяват един общ вход с детското поделение.

И в Гоце Делчев болничното заведение не може да побере всички пациенти с ковид, които имат потребност от лекуване. Има и дефицит на личен състав. Очакват позволение от здравния министър за разширение на едно от отделенията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР