Бургас. 2280 домакинства в Бургас имат възможност да подобрят комфорта

...
Бургас. 2280 домакинства в Бургас имат възможност да подобрят комфорта
Коментари Харесай

Продължава кандидатстването за подмяна на старите печки нови екоуреди в Бургас

Бургас. 2280 семейства в Бургас имат опция да подобрят комфорта в дома си като подменят старите си печки на дърва с нови екоуреди. Това оповестиха от Общината . От тази опция може да се възползват живеещите в квартал „ Долно Езерово “, както и в зоните А, Б, В и Районния център на комплекс „ Меден рудник “.

Заявления се подават в особено обособения информативен център в читалище „ Просвета – 1927 “ в „ Долно Езерово “. Той е отворен за жители всеки работен ден от 08:00 до 17:00 часа. За улеснение на жителите скоро ще бъде открит информативен център за банкет на заявки и в комплекс „ Меден рудник “.

Проектът за замяна на печките позволява претендентите да получат по желание топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, казан на пелети или климатик.

Приемът на документи ще продължи до 31 май, след което ще бъде направено класиране на претендентите. Подадените от всеки жител документи ще бъдат обсъждани от специалисти и откакто се откри, че дават отговор на посочените условия, претендентът ще получава входящ номер.

Образци на заявките, както и информация за изискванията и реда за кандидатстване, са оповестени на страницата на Община Бургас - " > тук.

Информация ще се дава и на телефон 056/ 843 891.

Община Бургас реализира подмяната на старите отоплителни печки с нови уреди на екологично гориво се реализира па план „ Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас “, финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020, посредством Кохезионен фонд на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР