Бунт на затворнически служители назрява в бургаския пандиз срещу новия

...
Бунт на затворнически служители назрява в бургаския пандиз срещу новия
Коментари Харесай

Затворнически служители в Бургас на бунт срещу новия си шеф Янчо Желев 

Бунт на затворнически чиновници назрява в бургаския пандиз против новия им шеф Янчо Желев и шефа на ГДИН Ивайло Йорданов. В отворено писмо до министъра на правораздаването Крум Зарков, надзирателите разказват повече от странните условия и партийни вмешателства, съгласно които шефът на Главна дирекция осъществяване на наказванията Ивайло Йорданов организира кадровата политика в морската столица.

По думите им, новоназначеният Янчо Желев не има нужния учебен ценз с цел да заеме длъжността и заповедта му за предопределение е атакуема пред съда. 

Желев бил образец за " мъж на жена си ", разясняват оперативни служащи. Затворническата му кариера започва с длъжността отговорник на " машинален завод ", където се бил намърдал с протекциите на брачната половинка си Роза. Разтропаната младоженка била гъста с видни функционери от Бургас и чевръсто го уредила на държавна заплата. Работата му там ще се запомни с изгубването на огромно количество железни проводници и подозрения за кражба, които били сполучливо потулени от тогавашния шеф Деян Костов и оперативните служащи, проверяващи случая. Нещо повече - преназначен е на служба " контрольор " в Столична дирекция на вътрешните работи. По същото време Желев е атакуван и грубо пребит от незнайно лице. 

Травмите били толкоз жестоки, че му коствали месеци болничен престой. В килиите и коридорите на бургаския пандиз се шушука, че пердахът бил поради голям брой неизпълнени задължения към лишените от независимост и откровеното им изнудване. За да го спасят от нова вендета, благодетелите местят Желев на надалеч по-тихо място в затворническата администрация - отдел " Човешки запаси ". Но растежът му по кариерната стълбица не стопира. През 2017 година става краткотраен шеф на ЗО " Дебелт " към бургаския затвор без да има тапия за " Магистър ", само че все пак се явява на конкурс за непрекъснат шеф и го печели.

Отново без нужната тапия, на 27.08. 2022 година, шефът на ГДИН Ивайло Йорданов го назначава за шеф на бургаския затвор, като преди този момент мистериозно е пенсиониран предшественикът му Бранимир Мангъров, а на 6 декември 2021 година, в " безобразно извършено дисциплинарно произвеждане " от страна на Йорданов, е уволнен и заместникът на Мангъров. 

Чистката се организира в изискванията на невиждан напън над редовите чиновници, лишавайки затворническата администрация в Бургас от единствените читави фрагменти, написа още в отвореното писмо до правосъдния министър.
Източник: crimesbg.com





 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР