Бундестагът днес ще проведе дебат, посветен на разследването на крайнодясна

...
Бундестагът днес ще проведе дебат, посветен на разследването на крайнодясна
Коментари Харесай

Бундестагът обсъжда разследването за предполагаем крайнодесен заговор за преврат

Бундестагът през днешния ден ще организира спор, отдаден на следствието на крайнодясна терористична група, за която се допуска, че е възнамерявала да смъкна немското държавно управление, заяви ДПА.

Комисиите по правни въпроси и по вътрешни работи ще заседават на специфична сесия, а членовете на немския парламент ще могат да слагат запитвания за следствието към парламентарната контролна комисия, която заседава при закрити врата.

Двайсет и пет обвинени, в това число някогашен народен представител, бяха арестувани при серия от полицейски акции в сряда. Според прокуратурата те се опитвали да съборят демократичния ред и да сложат на власт ново държавно управление.

Прокурорите считат, че главните обвинени принадлежали към терористична група, обвързвана с екстремисткото придвижване " Граждани на райха ", което не признава властта на немската страна.

Парламентарната група на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) изиска специфичните съвещания на Народното събрание, с цел да се откри дали обвинените са били предизвестени авансово, с цел да могат да се освободят от оръжия и други доказателства преди интервенциите на полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР