Бумът на варицела у нас се дължи на това, че

...
Бумът на варицела у нас се дължи на това, че
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев зове децата да се ваксинират срещу варицела

Бумът на варицела у нас се дължи на това, че предишните две години случаите бяха малко. Натрупа се новородено население, което не е прекарало вируса. Силно целесъобразно е децата да се имунизират. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия съветникът на Столична община по здравни въпроси проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му инкубационния интервал на вируса е 21 дни. Според него би трябвало да има карантина за инфектираните, изключително в случай че околните не са били заболели от варицела. Той посочи, че вируса при децата протича лека, а малко по-тежко при възрастните.

По отношение на новият вид на Омикрон, Кантарджиев уточни, че няма потребност от суматоха, тъй като вируса се кара леко.

Той съобщи, че колективния имунитет към вирусите, присъщите за зимния сезон е понижен през последните две години. Сега има епидемиологично разпространяване на грип H3 група А. За него има антивирусно лекарство. Ако се вземат ограничения в първите 36 часа, още на втория ден човек може да се върне на работа, сподели още Кантарджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР