Бум на сватби в София днес - 29 двойки са

...
Бум на сватби в София днес - 29 двойки са
Коментари Харесай

Високосна сватба: 29 двойки в София се женят на 29 февруари

Бум на сватби в София през днешния ден - 29 двойки са се записали за встъпване в брак на 29 февруари, оповестиха от Столичната община. Не рискуват да не помнят датата, а и мъжете ще купуват един път на 4 години подарък за годишнината, майтапят се зевзеци. Догодина обаче ще се чудят в кой ден да честват, прибавят други.

Всъщност особената дата съгласно астролозите е идеална за ново начало. Щастливото разположение на Слънцето и Юпитер е положително за сключване на нови контракти и встъпване в съюзи.

Средновековна ирландска легенда гласи, че дамите могат да оферират брак на възлюбения единствено на 29 февруари. Света Бриджид го измолила от свети Патрик - настойника на Ирландия. Това е и сюжетът на известната сантиментална комедия “Високосна година”. А в случай че избраникът откаже, купува на отхвърлената булка копринена рокля, гласи още традицията.

Не на Острова, а край брега на Черно море - във Варна, денят ще е брачен за 8 двойки, което е връх за работен ден там. Сред тях има украинци, решили да се оженят в България. И в Бургас има задгранично присъединяване - 3 бъдещи фамилии са избрали 29-и, от тях едната двойка са българин и украинка, другата - българка и англичанин.

Желаещите да се оженят в деня “бонус”, който идва един път на 4 години, са повече от тези, които са се врекли на Свети Валентин, сочи статистиката в столицата. 14 двойки са си споделили “да” точно на 14 февруари.

Най-голям този месец е бил напорът за огледалната дата 24.02.2024 - 30 сватби. В Пловдив пък 13 бъдещи фамилии репетират за друга симетрична дата - 04.04.2024 година, а на 24.04.2024 година четири двойки там ще чуят Менделсон.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР