Бульон - къде е създаден царят на супите“? Със сигурност

...
Бульон - къде е създаден царят на супите“? Със сигурност
Коментари Харесай

Как да сготвя бульон? Съвети и трикове не само за начинаещи

Бульон - къде е основан „ царят на супите “?
Със сигурност надали някое знае, само че има съмнения, че бульонът в началото е основан вследствие на дълготрайно готвене на месо, което в старите времена е било консервирано в огромни количества сол. Такъв бульон се наричал „ роз?? “ (или „ сол “) и по този начин е основано днешното име на тази най-популярна  чорба.
Защо бульонът е мъждив?
Най-добре е да не употребявате месо, което е било замразено или бързо размразено в микровълнова фурна, защото прибавянето му може да направи мътнините. Ако обаче това е единственото месо, което имате, би трябвало да го размразите преди готвене. За тази цел е най-добре да го прехвърлите от фризера в хладилника предния ден.
Също по този начин е значимо месото да се измие усърдно в топла (но не гореща) вода, преди да започнете да вършиме булиона. По този метод ще се отървете от всевъзможни примеси, които биха могли да попаднат вув вашата чорба.
Защо бульонът не е жълт?
Пилешкият бульон с малко количество моркови нормално не е с прелъстителен златист цвят. Чудите ли се за какво бульонът не е жълт и желаете да го извършите - без прибавяне на изкуствени подобрители - да придобие хубав цвят?
 Рецепта на деня: Бульон за чорба Рецепта на деня: Бульон за чорба
Бульонът може да се употребява независимо или да се употребява за изработката на разнообразни супи и ястия. Ето по какъв начин да го приготвите. Продук...
За да подобрите цвета му, коства си да добавите освен повече моркови към него (вече по време на готвене). Можете също да добавите лук  към бульона (ние се отърваваме от външния пласт, който може да е замърсен, само че оставете една от златните кори). Благодарение на този способ бульонът става по-жълт - тъкмо както при великденските яйца, приготвени по старите способи. Добавянето на цвекло също ще усъвършенства цвета на вашия бульон.
Как да подправите бульона?
Classически подправки за бульон са на първо място елементарна сол и черен пипер. Повечето хора също прибавят дафинов лист и бахар към него.
В взаимозависимост от усета, усета и цвета, който желаете да получите, можете също да добавите към супата: магданоз, лютик, сушени гъби, чесън и даже карамфил.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР