Булгатрансгаз обяви обществена поръчка за изграждане на българския участък от

...
Булгатрансгаз обяви обществена поръчка за изграждане на българския участък от
Коментари Харесай

Булгатрансгаз обяви конкурс за българския участък от Турски поток

" Булгатрансгаз " разгласи социална поръчка за създаване на българския сектор от " Турски поток ". По-рано през днешния ден енергийният регулатор даде позволение на държавното сдружение да стартира предварителна продажба на потенциалите от тръбата, с които държавното сдружение да финансира плана. Министърът на енергетиката заяви, че са закупени нужните въглеродни квоти, които удължават с още година работата на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ".

Българската част от " Турски поток " планува над 480 км газопровод и две нови компресорни станции " Провадия " и " Расово ".

15 февруари е крайният период за подаване на предложения от искащите да изградят новото газово трасе в България.

На 31 януари завършва търгът за предварителна продажба на потенциали от бъдещия газопровод, а с набраните средства " Булгаргаз " възнамерява да финансира плана.
Владимир Малинов - изп. шеф на " Булгартрансгаз ": " Булгатрансгаз " ще се откаже или по-скоро няма да разпореди строително-монтажните работи при положение, че резултатите от процедурата не са позитивни и не ни подсигуряват нужните. Приблизително 2 милиарда и 700 млн. лева
Най-ранният пусков период е очакван за 1 януари 2020 година От енергийното министерство оповестиха, че са обезпечени евросредства за реализацията на газовата връзка с Гърция.

 Теменужка Петкова: Европейска комисия искаше сдружението Теменужка Петкова: Европейска комисия искаше сдружението "Булгартрансгаз " да бъде приватизирано
Европейската комисия е упорствала за приватизация на сдружението "Булгартрансгаз ", с цел да бъде реализирано съглашение по антимонополното дело против гр...

39 млн. евро от оперативна стратегия Иновации и конкурентноспособнонст са обезпечени за интерконекторната връзка България-Гърция.

Предоставянето на тази безплатна финансова помощ на процедура е една извънредно сериозна стъпка към финалната реализация на плана, обезпечаване на финансирането и предоставяне на опция за започване на строителството в границите на идващите няколко месеца.

 Шефът на БЕХ: Обсъдили сме вид за понижаване на санкцията от 77 млн. евро Шефът на БЕХ: Обсъдили сме вид за понижаване на санкцията от 77 млн. евро
Имаме консултанти, с които сме разискали опцията част от санкцията да бъде понижена и върната на трите сдружения, сподели изпълнителният шеф на БЕ...

Теменужка Петкова заяви още, че БЕХ е платил 324 млн. лева за пазаруване на 6 500 000 квоти въглеродни излъчвания, с цел да може през идната година държавната Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да продължи да работи.
Теменужка Петкова - министър на енергетиката: Това в действителност дава сигурност, дава гаранция на нашите сътрудници в Марешкия басейн, по тази причина че могат да работят умерено и по тази причина че нашата електроенергийна система ще бъде безусловно постоянна през идните зимни месеци и дни.
За тази година негативният финансов резултат на Топлоелектрическа централа " Марица изток " се пресмята на 116 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР