Булгартрансгаз” обяви обществената поръчка за изготвяне на предпроектно проучване за

...
Булгартрансгаз” обяви обществената поръчка за изготвяне на предпроектно проучване за
Коментари Харесай

Булгартрансгаз обяви обществена поръчка за предпроектно проучване на газов хъб Балкан


" Булгартрансгаз” разгласи публичната поръчка за правене на предпроектно изследване за газов хъб „ Балкан “, излиза наяве от интернет страницата на сдружението. Подробностите обаче към момента се чакат.

Датата на отворената социална поръчка е от 27 септември, а крайният период за приемане на предложения или заявки за присъединяване е 17 часа на 1 ноември 2017 година Срокът за осъществяване по предварителна информация ще е 170 календарни дни. Прогнозната стойност на поръчката се чака да е 1 800 000 евро без Данък добавена стойност, като половината от сумата се обезпечава по Механизма за свързване на Европа. В графата статус обаче към момента стои определението - следва публиуване.

Очаква се в границите на изследването да стане ясно дали планът е жизнерадостен, рисковете в процеса на реализиране, вследствие на което да се дефинира бизнес модела и структурата на финансиране, разясниха по-рано в границите на редица конгреси водещи специалисти.

Предпроектното изследване ще обгръща шест посоки за изследване, които обгръщат както техническите, по този начин и финансовите и екопараметри, както и обществената значителност.

В рамките на предпроектното изследване ще бъде изработен разбор на целевите пазари и ще се обсъдят сюжетите за търсене и предложение на природен газ, които да осъществят жизнеспособността на плана в дълготраен проект.

По отношение на техническата част се чака да се проучат в детайли главните механически аспекти на плана. Подробният разбор, който се чака би трябвало да показа и предварителна оценка на разноските.

По предварителна информация се чака изследването да обхване три разновидността за маршрут. Северният и южен вид преглеждат варианти за спомагателен потенциал на вход - за 15.75 млрд.куб м газ годишно, или за 31.5 млрд.куб м газ годишно. Западен маршрут - опцията за спомагателен потенциал от 15.75 милиарда куб м газ годишно. По време на показване на плана на конференции бе обявено, че маршрутите са съгласувани с европейската институция, предоставила съфинансирането за реализирането на предпроектното изследване – Изпълнителна организация нововъведения и мрежи – INEA.

Резултатите от предпроектното изследване ще обезпечат опция на „ Булгартрансгаз “ да вземе дефинитивно капиталово решение във връзка с реализирането на плана, както и установяване на финансовата конструкция, надлежно привличането на вложители, стадиите за реализация и техническите параметри.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР