Булгартрансгаз“ дари 6 хиляди килограма електроди на оператора на газопреносната

...
Булгартрансгаз“ дари 6 хиляди килограма електроди на оператора на газопреносната
Коментари Харесай

"Булгартрансгаз“ дари на Украйна електроди за над 80 000 лева

" Булгартрансгаз “ подари 6 хиляди кг електроди на оператора на газопреносната мрежа на Украйна.

От българската компания прецизират, че са дали отговор на апела на  украинския оператор за незабавна помощ от материали, консумативи и първични материали с цел да може да се поддържа  газопреносната мрежа в Украйна в техническа редовност.

" На 23-ти март операторите на газопреносни мрежи „ Булгартрансгаз “ ЕАД и GAS TRANSMISSION SYSTEM OPERATOR OF UKRAINE LLC (GAS TSO LLC) подписаха контракт за подаяние на 6 000 кг електроди, които са от значително значение за поддържането на газопреносната мрежа в Украйна в техническа редовност. Предприети са нужните ограничения дарените консумативи да бъдат превозени от и за сметка на „ Булгартрансгаз “ ЕАД на румънска територия наоколо до украинската граница.

Стойността на консумативите е в размер на 80 659 лева без Данък добавена стойност.Европейската мрежа на операторите за транспорт на природен газ ENTSOG уведоми операторите на газопреносни мрежи в Европа и в частност „ Булгартрансгаз “ ЕАД за незабавната нужда от обезпечаване на материали, консумативи и първични материали за действието на Оператора на газопреносната мрежа на Украйна - GAS TSO LLC. Целта е да се подхващат дейности и задължения във връзка със сигурността на доставките на газ в Европа и обезпечаване на поддръжка за Оператора на газопреносната мрежа на Украйна ", се споделя в известие на " Булгаргазтрансгаз ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР