Булгаргаз внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Булгаргаз внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага природният газ да поскъпне с над 11% през ноември

Булгаргаз " внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) заявление за одобряване на цена на природния газ за ноември в размер на 67,27 лв. за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност, оповестиха от сдружението.

Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ за месец октомври от 60,41 за мегаватчас(/MWh), без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. Това на процедура значи, че препоръчаната цена за ноември  е с 11,36  на сто по-висока от тази за октомври.

От " Булгаргаз " показват, че цените, на които се търгуват количествата за доставка през ноември на нидерландския газов хъб TTF, референтен за ценовите равнища на природния газ в Европа, се покачиха до 49 евро за мегаватчас или с над 25 % за една седмица. Това се дължи на няколко фактора, измежду които са обстановката в Израел, заканите за стачки измежду част от чиновниците в бранша на втечнения природен газ в Австралия и открития теч в Балтийския газопровод, обслужващ скандинавските страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР