Булгаргаз спечели два слота на втория търг за разговарване и

...
Булгаргаз спечели два слота на втория търг за разговарване и
Коментари Харесай

Булгаргаз спечели два слота на терминала за втечнен газ при остров Ревитуса

" Булгаргаз " завоюва два слота на втория търг за разговарване и регазификация на терминала за полутечен газ при остров Ревитуса. От през вчерашния ден гръцкият оператор ДЕСФА организира търгове за слотовете на LNG терминала за 2023 година Това заяви изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева. Българската газова компания за първи път взе участие в търг за слотове за полутечен природен газ. Утре  още веднъж ще има търг за слотове за 2023 г. 

Българската компания взе участие в търга за запазване на
слотове на терминала, с цел да си помогне при търговете за полутечен газ, като при тях да не слага изискване фирмите, които желаят да доставят газ да имат и резервирани слотове, което има отражение и върху препоръчаните цени.  Преди дни Златева съобщи, че " Булгаргаз " договаря с Турция за доставки на терминалите там на полутечен газ, ще играе на търгове и терминалите в Италия, а доставката може да е по Трансадриатическия газопровод. 

На първия търг  на 31 октомври българската компания не се класира, само че през днешния ден съумя да завоюва два слота - един огромен, за 1 млн. мегаватчаса, и един дребен - за 500 000.  

Гръцкият уебсайт " Енерджи прес "   оповестява, че 18-те слота на първия търг са извоювани от DEPA Emporias, Mytilineos и българската MET Energy.  DEPA е спечелила  8 слота (4 тераватчаса), Mytilineos - 5 слота (5 тераватчаса) и MET - 5 слота.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР