"Булгаргаз" ще внесе предложение цената на природния газ от 1

...
"Булгаргаз" ще внесе предложение цената на природния газ от 1
Коментари Харесай

Булгаргаз предлага намаление на цената на природния газ с 40%

"Булгаргаз " ще внесе предложение цената на природния газ от 1 април да бъде 26,29 лева за мегаватчас без Данък добавена стойност. Това е малко над 40 % понижение спрямо настоящата в този момент цена. Това заяви изпълнителният шеф на "Булгаргаз " Николай Павлов по време на днешното съвещание на Комисията по енергетиката в Народното събрание.

В момента контролираната цена на природен газ, одобрена от КЕВР, е 44,04 лева, добави той.
Предвид развиването на газовите пазари, тази цена може да бъде и още по-ниска, предвижда Павлов. Има упования през идващите месеци цената на природния газ да се понижи още.

С "Газпром " е предоговорена формулата, по която се дефинира цената на природния газ. В нея доминиращ детайл е пазарният, добави министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Изпълнителният шеф на "Булгаргаз " Николай Павлов посочи, че е контрактувана смяна на метода на ценообразуване на природния газ. Вече доминиращ детайл ще бъде цената, която е на европейските газови хъбове. Т.е. в края на всеки месец ще бъде определяна цената за идващия. "За този миг мисля, че ние постигнахме балансираща ценова формула ", сподели още Павлов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР