Булгаргаз предложи повишение на цената на газа с 39% от

...
Булгаргаз предложи повишение на цената на газа с 39% от
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Не очаквам драстично вдигане цената на тока

" Булгаргаз " предложи покачване на цената на газа с 39% от месец май. Как ще промени това сметките ни?

" Борсовите цени са ясни на всички, няма значение новото управление на " Булгаргаз ". След започването на войната настъпи и смяна. Искането на " Булгаргаз " е за месец май, което значи, че КЕВР има време да разиска настояването, да се видят съображенията. Мораториумът за тока бе последна мярка, нямаме желание да го удължаваме, чакахме да го отменим по-рано, само че обстановката е необикновена. След рухването му не чакаме фрапантно повдигане цената на тока ", това сподели в " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS ръководителят на Комисията по енергетика и народен представител от " Продължаваме промяната " Радослав Рибарски.

Според него има благоприятни условия за приемане на спомагателен азерски газ, като всичко зависи от комерсиалните договаряния.

" Надяваме се да доведат до добър резултат - увеличени потенциали, положителни цени, които да ни устройват м сегашната обстановка ", добави той.

За него междусистемните газови връзки би трябвало да се уголемяват и с Турция, и с Гърция, Румъния, там, където има благоприятни условия за импорт на полутечен газ.

В отговор на някогашния аграрни министър Десислава Танева Радослав Рибарски съобщи, че в реалност Иван Христанов е бил претендент за народен представител от листата на " Продължаваме промяната ", а сега той води диалози със земеделци и се разискват опциите на зърнопроизводителите. А за потреблението на държавно сдружение за интервенирането на 1 милиарда лв. Рибарски допусна, че от Министерството по този начин са решили, че е най-бърз вид за попълване на запаса. Според него всичко ще е транспарантно и под сериозен надзор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР