Булгаргаз подаде заявление за цената на природния газ през август

...
Булгаргаз подаде заявление за цената на природния газ през август
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ поиска природният газ да скочи с близо 54% през август

Булгаргаз подаде заявление за цената на природния газ през август като в него е посочена стойност от 286,84 лева Това е следващ месец с рекордно висока поръчка за цената на синьото гориво.

В момента настоящата цена е 186,17 лева без Данък добавена стойност. Това значи, че газът през август в случай че КЕВР утвърди тази поръчка би трябвало да нарастне с 53,7%, съобщи БТВ.

В края на декември 2021 година цената на природния газ бе в размер на 102,33, като в случай че се одобри нарастването за август цената му ще нарасне с 2,8 пъти.

Изменението в цената на газа е директно изменение от размера на доставките, които Европа получава от Русия и опцията на Стария континент да обезпечи други възможности, които към този миг са лимитирани. По-рано тази седмица Русия разгласи, че продължава да понижава размерите синьо гориво към Германия по Северен поток 1.

В отговор на това през вчерашния ден цената на природния газ на хъба TTF в Нидерландия се увеличи с 23,3 евро или с 13%. Днес котировките са нагоре с нови 9,5%
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР