Булфото София осъмна с кървава баня в утрото на 9 септември.

...
Булфото
София осъмна с кървава баня в утрото на 9 септември.
Коментари Харесай

Произведение на изкуството? Честит празник, неблагодарници окървави София за 9 септември

 Булфото София осъмна с " кървава баня " в утрото на 9 септември. Столичен шадраван в Докторската градина бе обагрен в алено и се озова с надпис " Честит празник, неблагодарници! ".

Както е известно, в годините през комунизма 9 септември бе празнуван като народен празник. Днес обаче той все по-често е заклеймяван.

Автор на " кървавата баня " наоколо до Руския културно-информационен център в София е скулпторът Андрей Врабчев. Той застана пред екип на Bulgaria ON AIR, с цел да изясни постъпката си.

" Има доста убити, взимани са парцели... без съд и присъди. Не може цели групи от обществото да се крият зад маската на антифашизма. Не усещам ръцете си окървавени, по някакъв метод ми олекна. Няма вандализъм, изкуството не би трябвало да бъде страхливо. Позицията ми е морална, не е толкоз политическа ", сподели Андрей Врабчев.

Скулпторът посочи, че му е коствало 120 лв., с цел да изрази позицията си по този метод. И призна, че е подготвен да понесе виновността си за осъщественото.

" Не желая да наскърбявам никого, желая да събудя размисъл. Мина задоволително време, с цел да не се усещаме упреквани, а да преценим обстоятелствата. Да не позволяваме този спор да бъде използван против ползите на нашия народ и страна ", изясни Андрей Врабчев в ефира на " България заран ".

Паметникът на Съветската войска пък за следващ път осъмна надраскан преди два дни. Според Врабчев монументът няма място в София в този му тип. По думите му може да бъде изместен като исторически спомен за това какво се е случило в предишното.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР