БулфотоНапрежението между България и Русия ескалира с всеки изминал ден.Ангел

...
БулфотоНапрежението между България и Русия ескалира с всеки изминал ден.Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки, ВМРО: Русия води война срещу България от Северна Македония с фабрика за фалшиви новини

Булфото

Напрежението сред България и Русия ескалира с всеки минал ден.

Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че Русия води осведомителна война против България поради позицията да блокираме Северна Македония за Европейски Съюз.

България е пострадала от осведомителната война против страни-членки на НАТО. Страната ни е жертва на такова нахлуване в обществените мрежи, осъществено от служби и организации, които аз персонално свързвам с дълбоката страна в Република Северна Македония, с Белград и с фабриката за подправени вести в Санкт Петербург.

Това съобщи евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки по време на интернационалната конференция “Европа и новите световни закани ”. 

" Всички помните, че една от най-големите заводи за подправени вести, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разпростира такова нахлуване против България - безусловно подправени, погрешни тези се популяризират необятно във всички типове обществени мрежи ", добави Джамбазки. 

У нас всички институции са единни по въпроса. Дори “Дондуков 1 ” и “Дондуков 2 ” са на едно мнение, макар че постоянно сме привикнали представителна и изпълнителна власт да влизат в конфликти. Критиците обаче считат, че държавното управление ни ще изпадне в изолираност поради решението си и го дефинират като взето под натиска на съдружните сътрудници в лицето на “Обединените патриоти ”. 

Според Джамбазки зад осведомителната война с България стоят и родни общественици. 
“Аз не мога да приема, че български жители - дали непринудено и умишлено, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, само че виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската идея и против интереса на Северноатлантическия контракт ”, уточни Джамбазки, представен от Фрог нюз.

Евродепутатът даде образец, че в публичното пространство се популяризира погрешното изказване, че в случай че страната ни не поддържа Северна Македония, ще бъде нападната от Русия или от Съединени американски щати.
“Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от НАТО? Нали има член 5 на това НАТО? Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив - сега антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония, и те са под директното въздействие на Белград и на Москва ”, счита евродепутатът. 

По думите му в редица западноевропейски издания се вихри необятна антибългарска акция. 

“Тук се вижда доста мощен проблем и на Европейски Съюз, и на Северноатлантическия контракт. От територията на страни, членове на Северноатлантическия контракт, се води акция против други страни, членове на Северноатлантическия контракт, и това минава без всевъзможни последици. Това поражда основателно подозрение до каква степен може да бъде задействана груповата защита ”, уточни Джамбазки.

Припомняме, че спорът сред София и Скопие по отношение на историческите въпроси продължава. Страната ни упреква Република Северна Македония в нарушение на подписания през 2017 година Договор за добросъседство и антибългарска изразителност. РСМ отхвърля. Споровете обаче станаха мотив България да наложи несъгласие върху преговорната рамка за присъединение на Скопие към Европейски Съюз. Това не се хареса на Брюксел, защото пречи на един от главните цели на блока - разширение въздействието на Съюза в района Западни Балкани. Освен това противоречивите въпроси сред България и Република Северна Македония наподобяват неразбираеми за Брюксел. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР