БулфотоАгенция Пътна инфраструктура“ ще възложи изготвянето на нова експертиза за

...
БулфотоАгенция Пътна инфраструктура“ ще възложи изготвянето на нова експертиза за
Коментари Харесай

АПИ ще възложи изготвянето на нова експертиза за състоянието на Аспаруховия мост

Булфото

Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще разпореди правенето на нова експертиза за здравината и експлоатационната валидност на Аспаруховия мост във Варна. Планира се тя да бъде осъществена през идната седмица с присъединяване на самостоятелни специалисти от научноизследователската общественост и преподаватели в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

    АПИ подхваща тази стъпка за утешение на обществеността и жителите, които минават постоянно по оборудването, след последните опити да се внуши, че то е рисково. В края на 2019 година специалисти от Института по пътища и мостове към АПИ направиха проучване и заключението от него е, че структурата на оборудването е здрава и прекосяването по него е безвредно. Предписанията на специалистите от Института са взети поради и са подхванати своевременни дейности за поправяне на фугите.

    Аспаруховият мост е в употреба от 1976 година и се състои общо от 11 уреди. Той е съществена връзка на ж. к. „ Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. През 2016 година стартира поетапното възобновяване на моста и до момента са ремонтирани уреди 1, 2, 3, 4, 5 и 6. Вложени са около  7,5 млн. лева, а средствата са от бюджета на АПИ.

    На всички ремонтирани уреди е сменена хидроизолацията, инсталирани са нови дилатационни фуги, възобновени са тротоарните конзоли, положена е нова армировка. Нанесено е защитно покритие на армировката, както и на забележимите бетонни покрития за повишение на устойчивостта при външни въздействия. Подобрено е отводняването на оборудванията. Положен е нов асфалтобетон, инсталирани са нови ограничаващи системи, отговарящи на условията и стандартите за ограничаващи системи за пътища. Положена е нова хоризонтална маркировка и отвесна сигнализация.

    Инвестираните средства в ремонта на пътните връзки от и за кв. „ Аспарухово “ са над 480 хиляди лева Дейностите включват полагане на нова асфалтова настилка, замяна на бетоновите бордюри, ремонт на облицовани окопи, профилиране и попълване на банкети, разчистване на тръбен улук, нова хоризонтална маркировка пътни знаци и ограничаващите системи за пътища.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР