Букурещ. Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов участва

...
Букурещ. Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов участва
Коментари Харесай

Цветан Цветанов участва в Молитвена закуска за мир в Украйна и по света

Букурещ. Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов взе участие в XXII Интерпарламентарен конгрес по въпросите на сигурността и разузнаването, проведен от американския конгресмен Робърт Питинджър. Тазгодишната европейска сесия се организира в столицата на Румъния, Букурещ и е под надпис: „ Войната в Украйна – преформатиране на световната карта на интернационалната сигурност “.
В началото на втория пленарен ден се организира Молитвена закуска за мир в Украйна и по света. Участниците се сплотиха към посланието за мир и благополучие на всички хора по света. Представителите от Украйна описаха за ужасите на войната и твърдата им религия в успеха на справедливостта и общохуманните полезности. След събитието Цветан Цветанов се срещна с Уил Греъм, внук на известния американски евангелистки просветител Били Греъм. Двамата приказваха за религиозните свободи след политическите промени в някогашните страни от Съветския блок.
В останалата част от деня бяха разисквани въпроси за енергийната самостоятелност, транспортната съгласуваност, противозаконното финансиране и пране на пари. Постигането на диверсификация на енергийните източници и доставки, в това число и посредством новите софтуерни благоприятни условия на дребните нуклеарни реактори е от решаваща значимост за устойчивостта на демократичните общества. Възможностите за публично-частно партньорство са извънредно значими. Изграждането на нов мост над р. Дунав сред България и Румъния би било отличен образец за сходен вид съдействие. Такива са вижданията и на Европейската банка за възобновяване и развиване. От основна значимост е мониторингът и ограничението на опциите за нахлуване на капитали с неразбираем генезис, идващи от тези недемократични страни. Подобни капитали най-често са източник на корупция и непрозрачни практики.
В рамките на форума Цветан Цветанов се срещна с френския сенатор Оливие Кадис. Цветанов изрече признателност за отминалото Френско председателство на Европейски Съюз, което е направило оптимални старания за разкриване на европейски вероятности пред страните от Западните Балкани. Двамата, Цветанов и Кадис, се сплотиха към мнението, че европейската вероятност е най-хубавата среда за обществено-политическо развиване пред страните от района. По този метод ще се попречва навлизането на недемократични хрумвания и капитали, които биха имали отрицателно въздействие върху народите на тези страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР