Букурещ. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в резиденция Снагов“ в Букурещ,

...
Букурещ. Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в резиденция Снагов“ в Букурещ,
Коментари Харесай

Започва Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Букурещ. Министър-председателят Бойко Борисов дойде в резиденция „ Снагов “ в Букурещ, където стартира Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Лидерите на балканските страни се събират за седми път в този формат, който е по самодейност на премиера Борисов.
Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Данчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят напредъка по общите планове в района в сферите на превоза, инфраструктурата и енергетиката.
Сред самодейностите, които имат сериозен капацитет да допринесат за свързаността в района и за икономическото му развиване са: построяването на интерконекторните връзки, основаването на интермодален кулоар, свързващ Егейско и Черно море, както и разширението на транспортните връзки по р. Дунав.
Фокус на срещата сред държавните и държавни ръководители ще бъде също задълбочаването на районното съдействие и развиването на добросъседските връзки. Европейска вероятност на Западните Балкани е друга тематика, която е от огромно значение за района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР