*** Букурещ. Българска делегация, водена от министъра на отбраната Драгомир Заков,

...
***
Букурещ. Българска делегация, водена от министъра на отбраната Драгомир Заков,
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната , 27 април 2022

***
Букурещ.
Българска делегация, водена от министъра на защитата Драгомир Заков, отпътува през днешния ден на двудневно публично посещаване в Букурещ, Румъния. Визитата е по покана на министъра на националната защита на Румъния Василе Дънку.
По време на срещата ще бъдат разисквани въпроси от съвместен интерес, както и настоящи тематики от дневния ред на НАТО, Европейския съюз и района.

***
София.
В 9.00 часа в министерството на енергетиката министър Александър Николов ще даде изказване по отношение на полученето в „ Булгаргаз “ ЕАД, съобщение, че доставките на природен газ от „ Газпром Експорт “ ще бъдат спрени - считано от 27 април.

***
София.
От 10.00 часа Министерският съвет ще организира съвещание.

***
София.
От 10.00 часа Съюзът на интернационалните превозвачи и останалите представителни сдружения от транспортния отрасъл излизаме на митинг в цялата страна.
В София митингът ще бъде пред постройката на Министерски съвет, а в останалите градове в централните градски елементи.

***
София.
От 10:00 ч. в залата на националния пресклуб Българска телеграфна агенция на адрес бул. „ Цариградско шосе “ № 49 ще бъде показан годишния отчет за правата на индивида в България за 2021 година на Българския хелзинкски комитет.

***
София.
Национален профсъюз „ Защита “, провежда палатков лагер на работещите в Здравеопазването от през днешния ден от 10:30 часа пред Министерство на здравеопазването под надпис „ НЕ НА ЛЪЖАТА “.
Медиците ще останат там, до момента в който не бъдат изпълнени обещанията от 01.04.2022г. на извършената среща в Министерски съвет!

***
София.
От 11.00 часа ще се организира на конференция в ГДНП ще бъде показана информация за подхванатите ограничения за идните почивни дни, систематизирани данни за контролната активност на екипите на пътна и охранителна полиция през миналите празнични дни, както и за хода на инспекции по случаи, провокирали необятен публичен отзив.

***
София.
От 11.30 часа в зала 1 на Столична община, ул. Париж №1, ще се организира информативен ден по план № BG16M1ОP002-5.003-0001 „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности “, който се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020г. “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Кохезионния фонд и от Националния бюджет на Р България

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българската телеграфна организация (БТА) в София ще се организира заключителната конференция ще вземат участие Валентин Николов, изп. шеф на КСБ, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „ Подкрепа “ и ръководител на ФСИВ – „ Подкрепа “, Йордан Йорданов, зам.-председател на Федерация „ Строителство, промишленост и водоснабдяване “ – „ Подкрепа “, и Нина Георгиева, специалист „ Организационна политика “ в Камарата на строителите в България (КСБ).

***
София.
От 14.00 часа в Националния студентски дом Вицепремиерът Борислав Сандов ще открие интернационален юношески семинар на тематика “От обществено разграничаване към обществено ангажиране и присъединяване ”.

***
София.
Oт 15.00 часа в Централното предверие на УНСС ще се организира формалното разкриване на „ Университетска седмица на книгата “.

***
София.
От 17.00 часа часа на изложбеното пространство на Моста на влюбените до НДК ЧЕТИРИ ЛАПИ открива публично изложбата „ Спасените: 20 години история ”

***
София.
В дните 27, 28 и 29 април от 11.00 до 14.00 часа деца и юноши (до 18 годишна възраст) със подозрение за имунен недостиг ще бъдат съветвани гратис и без посоки от педиатър и клиничен имунолог в Клиника по клинична имунология с банка за стволови кафези, след авансово записване на тел. 0877 570898.

***
Варна.
От 18.00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие сборна изложба- графика „ Екслибрис Презареждане 5 “ със специфичното присъединяване на Димитър Каратонев, Румен Нечев и Христо Найденов. Експозицията включва 60 непоказвани екслибриса от последното издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, което се организира през 2021-ва година, както и 30 свободни графики на тримата особено поканени създатели. Експозицията е част от изложбената стратегия на изложба Ларго през 2022-ра година, подкрепена от Национален Фонд Култура по стратегия „ Едногодишен грант 21 “.

***
Велико Търново.
Писателят Георги Господинов показва романа „ Времеубежище “ и сборника с литературни есета „ В пукнатините на канона “ във Велико Търново на 27 април 2022, сряда от 17:30 ч. в огромната зала на Община Велико Търново, като част от самодейността Фоайе на книгата с подпис.

***
Видин.
От 16:00 ч., в заседателната зала на 6 ет. в постройката на общинската администрация заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще посрещне Н. Пр. Флоранс Робин, дипломат на Франция в България, която идва на посещаване в нашия град.

***
Плевен.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция за показване на плана: " Да спортуваме дружно, въпреки и разнообразни ". Той се извършва по стратегия " Реализиране на ефикасна просветителна интеграция и пълноценна социализация на деца и възпитаници от етническите малцинства посредством реализиране на действия за подвижност за възпитаници, учители и родители " от Център за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в залата на Административната постройка на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул. ”Стефан Караджа ” № 8, етаж 4 ще се организира конференция, на която трите организации към Министъра на труда и обществената политика, ще показват резултатите от активността си за предходния месец, както и други настоящи за момента тематики.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в офиса на СРС " Подкрепа " пловдив, бул.Руски 86, ще се организира конференция на тематика " Проблеми в Либхер и иден митинг ".

***
Шумен.
От 10.00 часа, в зала 203 на община Шумен, кметът Любомир Христов ще посрещне Славея Иванова, която се завърна от Казахстан. Там тя завоюва най-голямата премия – Гран При на XIX Международен певчески конкурс “Златен микрофон “. Участието й в състезанието се реализира с финансовата поддръжка на общината.

***
Шумен.
От 18.00 часа в зала АРЕНА ШУМЕН ще се организира концерт във връзка 100-годишнината на II Основно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “, познато на шуменци като Базовото Училище.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР