Буферни паркинги, обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния

...
Буферни паркинги, обществен транспорт и обходни маршрути ще облекчат пътния
Коментари Харесай

Буферни паркинги за пилона на Рожен

Буферни паркинги, публичен превоз и обходни направления ще облекчат пътния трафик за откриването на монумента на българското знаме – Пилон „ Рожен “ (13 юли) и за Събора на националното творчество и отглеждане на животни „ Рожен “ 2023 (14-16 юли), оповестиха уредниците.

В непосредствена непосредственост до Роженските поляни ще има безвъзмездни зони за паркиране на 3000 автомобила. При запълването им още в Чепеларе колите ще бъдат пренасочени към краткотрайни зони за паркиране.

Буферните паркинги  в Чепеларе  ще са на улиците „ Чая “ и „ Перелик “, които стават еднопосочни и на уширенията на ул.„ 24-ти май “, дворовете на ПГ СГСТ „ Никола Вапцаров “ и на ДИП „ Водопад “ и паркинга до основен път при ски център „ Мечи чал “.

Автобусите ще потеглят от Автогара Чепеларе и от буферните паркинги в покрайнините на града при събиране на повече хора. Извозването с публичен превоз стартира в 13.00 ч. на 13 юли, а в дните 14 – 16 юли ще е от 7.30 до 01.00 ч..

От Пампорово  автобусите ще потеглят от паркингите на хижа „ Студенец “, хотел “Замъка “, хотел “Снежанка “ и кръстовището пред Дан Мар. Извозването от местостоянките на 13 юли стартира от в 15.00 ч., а в идващите  три дни в 8.30 ч.

От Смолян  рейсовете ще потеглят в 8.00 ч. от спирка „ Синдикат “, кв. „ Устово “ (бивша Автогара), на всеки 30 минути по маршрут Устово – с. Бостина – с. Соколовци – вр. Рожен хотел КООП. Последният рейс от кв. „ Устово “ в посока Рожен ще е в 22.30 ч., а в противоположна посока в 00.30 ч.

Организаторите на събора оповестиха още, че цената на еднопосочен билет от всички местоположения ще е 5 лева за възрастни, а след последните нощни курсове от Рожен към Чепеларе, Пампорово и Смолян ще се движат и таксита.

В дните на Роженския събор  придвижването на товарните  коли за Смолян ще се пренасочи  надлежно през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян.

За оптимално облекчение на трафика, отбягване на продължителни тапи и улеснение напредването се създава специфична транспортна скица.

Официалното разкриване на монумента на българското знаме – Пилон „ Рожен “ стартира в 18.00 ч. на 13 юли т.г. (четвъртък). Следващите три дни, 14 – 16 юли, ще се организира „ Рожен “ – Събор на националното творчество и отглеждане на животни 2023, който по традиция ще съчетае етнокултурните обичаи с отглеждането на животни, което е изконен родопски занаят и е в основата на националния обичай, фолклор и занаяти.

Роженският събор бе възобновен и освежен през 2015 година от Фондация „ Наследство в бъдещето “ и от този момент се провежда от Сдружение „ Рожен – Наследство в бъдещето “ в партньорство с Община Смолян.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР