БУЕНОС АЙРЕС (АП) — Оклеветяването между латиноамериканските популистки лидери се

...
БУЕНОС АЙРЕС (АП) — Оклеветяването между латиноамериканските популистки лидери се
Коментари Харесай

Аржентинският Милей си разменя остри думи с мексикански и колумбийски лидери, засилвайки напрежението

БУЕНОС АЙРЕС (АП) — Оклеветяването сред латиноамериканските популистки водачи се проточи в четвъртък, откакто дни наред президентът на Аржентина Хавиер Милей се заяжда с левите си сътрудници в Мексико и Колумбия – стигна до върха с дипломатически удар предходната вечер.

Откакто десният Милей влезе в светлината на политическите прожектори предходната година, той постоянно си разменя рецензии с президента на Колумбия Густаво Петро и президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор. Но през последните дни политическото съревнование се трансформира в дълготрайни обиди, отправени в обществените медии.

То се нажежи, откакто Милей атакува Петро в изявление за CNN, фрагменти от което бяха излъчени в сряда вечерта, което подтикна колумбийския му сътрудник да подреди на аржентинските дипломати да изоставен страната си.

„ Не може да се чака доста от някой, който е бил палач терорист “, сподели Милей в един фрагмент, отпратка към предишното на Петро като член на партизанска група. Пълното изявление на CN...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР